fbpx
resim.jpeg scaled

Bmoji’nin Yaratıcısı Emir Bahadır’a Anlamlı Ödül

Sosyal medyadaki emoji kullanımını daha kişisel hale getirip, kullanıcılarına “Kendileri Olma” fırsatı sunan Bmoji’nin yaratıcısı Emir Bahadır’a Değer Zirvesi’nden ‘Vizyonuyla Değer Katan Girişimci’ ödülü verildi.

Türkiye’nin globalleşme yolunda üreten, ülke ekonomisine katma değer sağlayan markaları, 10 Ocak 2020 tarihinde, Shangri-La Bosphorus,İstanbul’da düzenlenen “Değer Zirvesi ve Türkiye’ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni”nde bir araya geldi. Bu yıl, Activa Tanıtım Organizasyon Kurucusu Pınar Erez tarafından ikinci kez düzenlenecek ödül töreni, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nureddin Nebati’nin himayelerinde gerçekleşti.

Teknoloji girişimcisi Emir Bahadır üç sene önce yarattığı Bmoji markası ile ‘Vizyonuyla Değer Katan Girişimci’ ödülünün sahibi oldu. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin elinden ödülünü alan Emir Bahadır, verilen ödül için mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirirken, Bmoji’nin, algoritmalarını 2 senelik bir süre zarfından geliştirdiklerini, 80’in üzerinde yüz ifadesini kişiselleştirebildiklerini belirtti. “Bmoji iletişimi kişiselleştirmekten öte, daha samimi bir çizgiye çekerek sağlıklı ve doğru bir iletişim kurulmasına da yardımcı oluyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Bmoji nedir?

Günde ortalama 540 dakikamızı sanal dünyada dijital iletişim ile geçiriyoruz. Dünya genelinde her gün 80 milyar, ayda 560 milyar mesaj gönderiliyor. Çocuklarda bile günlük emoji kullanma oranı yüzde 36 civarı. İletişimin dijitalleştiği günümüzde teknoloji girişimcisi Emir Bahadır’ın üç sene önce yarattığı Bmoji, bireylerin dijital iletişimi kişiselleştirmelerini ve kendi tarzlarını yaratmalarını sağlayan yepyeni bir iletişim dili sunuyor. Amerika pazarının ardından Avrupa ve Türkiye’de de hızla büyüyen Bmoji kullanıcılarına sunduğu el çizimi emojilerle dijital ortamda da kendileri olma fırsatı veriyor.

SMS, iMessage, Whatsapp, Instagram, Facebook gibi sosyal medya kanallarında kullanım imkanı sağlayan Bmoji çok yakında Wechat, Telegram gibi yeni iletişim platformlarında da kullanılabilecek.

» İlgini çekebilir  Amazon artık AMD EPYC kullanıyor