fbpx
dima solomin 3pwMu6uVsJI unsplash scaled

Telegram, istenmesi durumunda verilerinizi hükümete veriyor

WhatsApp’ın en büyük rakibi Telegram, genellikle gizlilik özellikleriyle ön plana çıkıyor. Kurucusu Pavel Durov memleketi olduğu Rusya’da hükümetle pek iyi anlaşamıyordu. Birleşik Arap Emirlikleri’nde ikamet eden Durov, her fırsatta Meta’yı, WhatsApp’ı ve dolayısıyla Mark Zuckerberg’i sertçe eleştirmekten geri durmuyor.

Hindistan’da Neetu Singh isimli bir öğretmen kitaplarının izinsiz bir şekilde Telegram kanallarında indirimli fiyattan dağıtıldığı gerekçesiyle Telegram’a dava açtı. Kitap, dizi ve film gibi paylaşımlar yüzünden içerik üreticilerinin zarar ettiği ve Telegram kanallarının da büyük firmalar tarafından eleştiri oklarının hedefinde olduğu bir gerçek.

Delhi Yüksek Mahkemesi, bu kanalda içerik paylaşan kullanıcılara dair e-mail, telefon numarası ve kullanıcı adı bilgilerini şirketten talep etti. Telegram, sunucularının Singapur’da yer aldığı ve paylaştığı takdirde kendi gizlilik şartlarını ve Singapur yasalarını çiğneyeceği gerekçesiyle reddetti. Mahkeme sadece sunucuları yurt dışında diye telif hakkı sahiplerinin işlenen suç hakkında bilgi olamayacağını öne sürdü.

Ortaya son çıkan haberle iki taraf anlaşmaya vardı. Mahkeme kayıtlarına göre üçüncü parti tarafla paylaşılmaması, dava amacı dışında gizliliği bozacak amaç durumunda kullanılması koşuluyla bilgiler verildi. Telegram sözcüsü Remi VaughnTelegram, kullanıcıları hakkında çok sınırlı veya hiç veri depolamıyor. Çoğu durumda, belirli giriş noktaları olmadan herhangi bir kullanıcı verisine bile erişemiyoruz ve burada da durumun böyle olduğuna inanıyoruz. Sonuç olarak, bu örnekte herhangi bir özel verinin paylaşıldığını onaylayamıyoruz.”

150 milyon kullanıcısıyla Hindistan, Telegram’ın en büyük pazarlarından biri. Her ne kadar sistem düşmanı gibi gözükse de herkesin günün sonunda parayı seçeceği bir gerçek.

» İlgini çekebilir  Aylık 13,49 TL’ye Telegram Premium nasıl alınır?