fbpx
image scaled
İTÜ

İTÜ ARI Teknokent ve Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun Hayata Geçirdiği GameTech Programında 350.000 TL’lik nakit ödül Big Bang Startup Challenge 2020 Sahnesinde sahiplerini buldu

İTÜ ARI Teknokent ile Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun güçlerini birleştirerek hayata geçirdiği ve oyun teknolojileri alanında ürün/hizmet geliştiren girişimcileri destekleyecek İTÜ Çekirdek #GameTech programında yarışan yarışmacılar arasından ilk üç dereceye girenler ödüllerine kavuştu. Yarışmada dereceye giren ilk üç girişim, Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang sahnesinde toplam 350.000 TL değerinde ödül aldılar. Yükselen girişimcilerin sahnesi Big Bang etkinliği 3 Aralık 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilirken, GameTech programının birincisi “Evecrude” 200.000 TL’lik büyük ödülün sahibi oldu.

image
İTÜ ARI Teknokent ve Teknoloji ile Üretelim Platformu’nun Hayata Geçirdiği GameTech Programında 350.000 TL’lik nakit ödül Big Bang Startup Challenge 2020 Sahnesinde sahiplerini buldu

İTÜ ARI Teknokent ile yapılan iş birliği kapsamında Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’te oyun teknolojileri alanında ürün/hizmet geliştiren girişimlere destek verildi. İTÜ Çekirdek #GameTech programına sadece 2 ayda 210 başvuru gerçekleşirken, program kapsamında İTÜ Çekirdek ve TİÜ Platformu imkanlarından faydalanan 2 oyun girişimcisi Evecrude ve Gordion Games de BigBang Top 20 finalisti arasında yer aldı.

“Evecrude” yarışmanın birincisi

Gametech kategorisinde, oyun teknolojisi geliştiren firmalar arasında ilk üç girişimci İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği olan Big Bang sahnesinde ödüllerine kavuştu. Big Bang sahnesinde sırasıyla girişimleriyle “Gnarly Game Studio” 50.000 TL’lik üçüncülük ödülünün, “Gordion Game” 100.000 TL’lik ikincilik ödülünün sahibi oldu. Finalde Big Bang sahnesinde 200.000 TL’lik büyük ödülün sahibi ve Gametech kategorisinin birincisi ise “Evecrude” oldu.

İstanbul Sanayi Odası, Elginkan Vakfı’nın Elmas Paydaş; Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB), Petrol Ofisi, Teknoloji ile Üretelim Platformu ve EnerjiSA’nın Platin Paydaş; Agito, AKSigorta, Allianz, Anadolu Efes, AvivaSA, Commencis, Eksim, Elder, Eureko Sigorta, HDI Sigorta, Migros, Teknasyon, Türkiye Sigorta, Türkiye Hayat Emeklilik ve Yapı Kredi Teknoloji’nin Altın Paydaş; DataMarket, Milliyet ve Yalçıner Patent’in Gümüş Paydaşları arasında yer aldığı etkinlikte, kurumlar geleceğin girişimlerine destek oldu.

Türkiye’de gelişime çok açık ve insan kaynağına ihtiyaç duyulan oyun sektörü, dünyada 156 milyar dolarlık bir pazara sahip. Oyun sektörü, film ve müzik sektörlerinin toplamına denk bir hacime ulaşmış durumda. 2019 raporunu paylaşan Gaming in Turkey verilerine göre, Türkiye’deki oyuncu sayısı 32 milyon ve oyun sektörü büyüklüğü 830 milyon dolara yaklaşmış durumda. Sektör, Türkiye ekonomisi için de büyük bir açılım.

Ağustos ayında duyurusu yapılan #GameTech programına oyun geliştiren, oyun sektörüne kurguladığı iş modeli ile değer katan, oyun deneyimini iyileştiren; kısacası teknolojisi ile oyun sektörüne katkı sunacak girişimler seçilirken, başvuruda bulunan 210 girişimciden 39 girişim İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’ne kabul edilmişti.

Ödül töreninde ev sahipliği yapanlar arasında yer alan ve ödül takdimlerini gerçekleştiren Teknoloji ile Üretelim Platformu Sözcüsü ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu şunları söyledi: Teknoloji ile Üretelim” platformu olarak İTÜ ARI Teknokent’le iş birliğimiz kapsamında hayata geçirdiğimiz “GameTech programının Big Bang sahnesindeki finalistleri ile aynı heyecanları paylaşırken, Türk toplumunun teknolojiyi tüketen değil üreten tarafta olması adına umutla dolduk. Big Bang sahnesinde, yarışmanın üçüncüsü “GnarlyGame Studio”, yarışmanın ikincisi “Gordion Game” ve yarışmanın birincisi “Evecrude” başta olmak üzere 350 bin TL’lik büyük ödülün sahibi olan girişimleri ve yarışmaya katılan tüm değerli projeleri teker teker kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

“Teknoloji ile Üretelim” Platformu Hakkında

Lenovo’nun girişimiyle FutureBright Group, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İTÜ ARI Teknokent, Başarsoft, Arena, Index Grup, Koyuncu Elektronik, Penta Teknoloji’nin’ın bir araya gelerek kurduğu Teknoloji ile Üretelim Platformu, ülkemizde katma değerli üretimin artması ve toplumsal kalkınmayı desteklemek üzere her kesimin teknolojiyle üreten tarafta olmasını hedeflemektedir. Bu amaçla platform, teknolojiyi üretim amacı olarak kullanmayı teşvik eden olanaklar sağlayacak projeler gerçekleştirmektedir.